Regning morgon

Torsdagmorgon bjöd på regn. Hästarna  amå bra, men Bunny verkade inte riktigt våga gå in i lösdriften så jag tänkte ställa in henne i boxen tills vädret blev bättre. Om nu bara Tea hade följt med. Istället hamnade hon mellan Bunny och de andra stona som tog chansen och ville mysa med henne – vilket fick Tea att fly. Plötligt kom Tea längre och längre från mamma häst och jag lyckades inte säga till de andra damerna att sluta. För att lösa det hela fick jag släppa Bunny igen och försöka få tag på övriga hästar – vilket de så klart inte vill. Fram med en hink med mat och så var Percy fast. In med henne till Pepper. Calinka fick jag också tag på och så fick hon stå i boxen med sjukhage istället. Me, inte vill Bunny stå inne i lösdriften för det – jag fick leda dit henne och ha lite kraftfoder med. Och när maten var slut gick de ut i regnet…
På kvällen var allt väl, Calinka tillbaka med Bunny och Tea då vädret var bättre(Björn tog ut Calinka en tur under eftermiddagen) och jag gav Bunny första antibiotika sprutan. Hon skötte sig exemplariskt. Nu blir det sprutor några dagar för att få ordning på inflammationen.
Thursday morning came with rain. The horses seemed fine, but Bunny didn’t want to get into the shelter so I thought it was better to put her in the stall until the weather got better. If Tea had joined her mum. Instead she got between Bunny and the other mares. And the other mare took their chance to finally cuddle the newborn. That got Tea to  run of. Therefore she got farther away from mum and I didn’t managed to get the mares to behave with Bunny on the lead so I had to release Bunny. The I tried to catch the others but they didn’t want that so I had to get food to do so. Percy was caught first and put into Peppers pasture. The I got hold of Calinka and put her in the stall so Bunny got the shelter by herself. But she didn’t want to stay there – even when I tried to trick her with some food…
In the evening Calinka was back with Bunny (Björn took Calinka for some work in the afternoon and as the weather was better she got to be released with Bunny). I gave Bunny her antibiotic shot and she behaved perfectly. She needs that to get rid of her infection.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.