Betäckning & besök

Maria red dressyr på Calinka i onsdags och Sandra tog ut Calinka i naturen i torsdags. Av de problem som kom hastigt förra veckan verkar nästan inget vara kvar utan hon går bra.
Idag kom en arbetskompis på besök med ett par kompisar som håller på med islandshästar. Jag tömkörde Pepper och kul nog töltade han oväntat mycket. Annars har han varit något sämre på det – troligen mest för att jag inte kunnat träna honom som jag borde senaste veckorna. Sandra tömkörde dessutom honom en vända igår.
Percy var väldigt kelig, men man börjar se att hon känner sig tung. Hon rör sig på ett helt annat sätt och är nöjd med att bara gå i hagen. Juvret har ökat än mer i storlek, även om där inte finns mjölk ännu. Dessutom har hon inte ringt upp med birth alarm de senaste två nätterna.
Rapporter från Maria och Sandra har sagt att Bunny verkar falla mer och mer för Pepper och idag såg vi en betäckning.  Bunny verkar även lite mer på honom med Tea – idag var Tea en bra bit från Pepper och Bunny när jag kom.
Stud service & visitors
Maria did dressage with Calinka at Wednesday and Sandra took her out in the nature at Thursday. The problems form last week seems to be gone and she is working nicely.
Today a colleague from work came to visit with a couple of friends that breeds and trains Icelandic horses. I long reined Pepper and he gaited a lot. Last time he didn’t – probably because I haven’t worked him as much as needed the last weeks. Sandra long reined him yesterday as well.
Percy really liked the attention, but she is starting to feel heavy. She moves in another way and thinks it is ok to only be in the pasture. The  udder is even bigger, but still lacks milk. And she hasn’t been calling the birth alarm the two latest days.
Reports from Sandra and Maria told me that Bunny and Pepper started to be better friends and today we saw a breeding. Bunny even seems to spend more time with Pepper – today they was close together while Tea was father away when I came.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.