RMHA International 2013

Igår, lördag avslutades årets upplaga av “The International”, den största tävlingen för Rockies under hela året. I år var det dessutom 25 års jubileum för showen. Showen började under tisdagen och pågick sedan varje dag fram till lördagen. Klasserna är många, vanligast är olika varainter av gångartstävlingar: tävlingar för amatörer, tävlingar bara för kvinnor, för hästar i olika ålderskategorier och som lyfter olika högt på benen… Varianterna blir många.
Sedan finns en “trail obstacle klass, klasser för ungdomar, exteriörbedömningar, körning etcetera…

Jag har sett endel bilder och läst en del på Facebook från showen – men jag vill inte “stjäla” dessa bilder, så tyvärr blir det lite tomt på den sidan. men, jag hittade denna film från kostymklassen:

Om man vill se många Rockies på en gång, träffa insatta människor, hitta typisk utrustning som används och få en förståelse för hur hästarna rids och tränas i USA är The Internationals ett bra tillfälle. Margareta och jag var där 2011 och träffade massor med trevliga människor och hoppas båda på att kunna åka tillbaka något år. Så är du intresserad, åk till Kentucky i september nästa år!


Den officiella hemsidan för showen.

I detta klipp finns delar från 2011 års show när jag och Margareta var där.

 
Yesterday, Saturday, this years version of “The International” , this years largest competition for Rockies ended. This year the show celebrated 25 years. The show started during Tuesday and ended at Saturday. The classes are many, for amateurs, for women, for different ages groups of the horses, different sex fo the horses, different lift of the legs in gait… It becomes a lot of possibilities.
Then comes the trail obstacle class, the water gals class, driving, conformation etcetera…
I have read about the show at Facebook and also seen some pictures but as I don’t want to steal those there is few pictures this time. But I found a clip from the costume class, and in the other clip there is parts from The Internationals 2011 when Margareta and I went there.
The Internationals is a good chance to watch a lot of Rockies at the same time, to talk with knowledgeable people, to learn how the horses are shown and trained in USA, to find traditional equipment and much more. Both Margareta and I that went there 2011 hope to get back one year. So, go to Kentucky in September next year if you want to watch this then!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.