Tandläkarbesök

Idag kom tandläkaren besök. Något jag skjutit upp länge. Jag har verkligen inte haft lust att åka iväg med en häst i taget till någon klinik även om jag gillar hur de arbetar då. Ännu mindre roligt blir det med dräktiga ston, familj och när ingen häst verkar ha problem. Men, så fick jag tag i en klinik som verkade ha bra kompetens och som kom ut.
Tired Pepper with the dentistry equipment.
Båda barnen och jag åkte därför till stallet imorse för att förbereda allt. David satt snällt i vagnen medan Isac och jag rullade fram en ny hösilagebal och ryktade hästar. Precis när vi var klara kom veterinären som skulle fixa tänderna med en assistent.
Vi började med stona. De ville inte sedera dem på grund av dräktigheten, men både Percy och Bunny skötte sig utmärkt och var fina i munnen. Bunny hade ett par små vargtänder, men de vill de ta bort på klinik om jag anser att jag behöver det. (Det får bli någon gång när hon inte är dräktig). Sedan var det dags för fika med varm choklad och bulle för Isac medan David hade somnat i vagnen.
Calinka fick lugnande och blev den tredje hästen. Hon såg bra ut, men hade lite av en “ficka” eller “hål” en bit in i munnen. Troligen beroende på sin ålder och inget att oroa sig över löd diagnosen. Däremot bra att vara medveten om ifall hon skulle få mer akuta problem med munnen. Hennes öga däremot färgades in och hade en lite skada så nu ska hon få medicin i ögat några dagar. Pepper blev sist ut och fick även han lugnande. Även han var fin i munnen, men främst kindtänderna i underkäken var för höga och de i överkäken för låga. 
De påpekade även hur fina de var och påstod att det beror på att mina går på lösdrift och kan äta så ofta som hästar i det vilda kan. Kul att höra och en aspekt på lösdriftshållandet som jag inte reflekterat över. 
Barnen var glada att åka hem, men hade skött sig kanon. Däremot blev det bara att vända hemma eftersom vi var tvunga att åka in till stan för att hämta medicin till Calinkas öga. När vi ändå åkte fick det även bli införskaffande av nya skor till Isac, införskaffande av mat och uthämtande av mitt paket från Börjes. Nu har jag en till uppvärmd vattenhink inför vintern! (Däremot känns det som om jag har gjort mitt för idag, det blir en lugn och skön fortsättning på kvällen hoppas jag).

Dentist visit

Today the dentist came to visit. Somthing I have been thinking about for a long time. But I haven’t been in the mood (or time) to bring one horse each time. Even less fun with pregnant mares and no horses that appear to have a problem. But. I found a clinic that seemd ok that could come and visit.
So, both kids and I took of for the stable to prepare. While Isac and I brushed all horses and prepared a new hayroll David sat happily in his stroller. When we were read the vet and her assistens arrived.
We started of with the mares. They didn’t want too tranquilize them as they are pregnant, but both Percy and Bunny behaved perfectly anyway and have no big issues. Bunny had two small wolf teeth but they want to remove them at the clinic if I feel that it is necessary. (I might do that at some point when she isn’t pregnant.) Then Isac had a cinnamon roll and hot chocolate while DAvid had fallen asleep in the stroller.
Calinka got tranquilized and also had good teeth. But she had a “dent” in two teeth were food could build up. Nothing problematic now and probably due to her age, but that is good to know about if it starts to cause trouble. Her eye on the other hand wasn’t as good as I had hoped for and they gave it a look. She has a small scratch and need eye drops some days. Pepper was the final one and he got tranquilized as well. He had a good mouth too but his first teeth in the jaw was to big in the bottom and to small in the top.
The dentist commented that my horses all had good mouths – probably because they were able too feed as wild horses do. Nice to hear about an aspect of my type of stabeling that I hadn’t thought about.
The kids were happy to get back home and had behaved perfectly. But, we didn’t stay home for long as we had to go and get Calinkas medicine.And as we headed of anyway we could look for shoes for Isac, buy food and get my big package from Börjes. Now I have one more heated water bucket for winter! (But now I only want a nice and quiet evening).
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.