Vilda Bunny

När jag för inte så länge sedan var ute och gick med Bunny fick damen mig att skratta. Bunny är generellt en lugn häst att hantera även om hon har mycket energi när hon rids. Hon kan tycka att det är jobbigt att gå ifrån sina hästkompisar, men annars brukar inte mycket röra henne. Nåja, jag borde ha misstänkte något när jag i hagen plötsligt såg henne stå på bakbenen. Vet knappt om jag har sett henne göra det tidigare. Väl på promenad våran kanske 30 minuter, så stegrade hon 4 gånger! Högt. Som tur var en helt nära mig. Jag vet fortfarande inte vad som flög i henne, men så här har hon aldrig gjort tidigare (och förhoppningsvis kommer det inte att upprepas). Hon verkade inte särskilt stressad – eller som om hon ifrågasatte ledarskapet. Hon bara stegrade.

Så, denna gång skrattade jag. Väl hemma fick hon springa ett varv med tjejkompisarna i hagen och oj vad hon for! Hon var ordetligt svettig efteråt. Så, kanske var det bara överskottsenergin som tog underliga vägar. Annars undrar jag vad det är hon bär på i magen som får henne att hoppa runt på detta sätt.

Wild Bunny

Not long ago, when I brought Bunny for a walk, she made me laugh. Bunny is normally a calm horse that isn’t bothered by much. Unless she is taken away from her horse friends, then she can be a little nervous. And she has energy under saddle. I guess I should have gotten a clue when I saw her rear in the pasture. Don’t know If I have seen her doing that before. While on our walk that was about 30 minutes she reared 4 times! High. Luckily not very close to me. I still don’t know what got her to do that, she has never been anything like that. (And hopefully want be in the future). She didn’t seem very stressed – or as if she was questioning my leadership. She just reared.

So, I laughed at her this time. Back home I let her run around with her friends in the pasture and she ran. She was warmer than anyone else afterwards. So, I guess it was only to much energy that needed to go somewhere. IF not I really wonder what she is carrying in her stomach that makes her behave like this.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.