Medryttare sökes

När nu hästarna är på rätt plats börjar det bli dags att söka efter ny(a) medryttare. Är du intresserad är det bara att höra av sig, det här är förutsättningarna:

 • Bil eller cykel behövs – det ca 10 min med bil från Mjölby och Skänninge.
 • Bra uterittsvägar och flera stall i närheten.
 • Egen enkel ridbana och bl.a. LYRKs bana finns nära.
 • Stalljobb kan innebära fylla på vatten och hösilage och mocka i hagen eftersom de går på lösdrift.
 • Att rida för tränare/tävla/rida uppvisning/gå kurs är möjligt.
 • Hoppning, töltträning, köra in, testa TREC etc  – de flesta grenar och aktiviteter är ok att prova på ( i samråd med mig).
 • En och samma häst varje gång eller olika hästar spelar inte  mig någon roll. Däremot är det viktigt med kontinuitet och lagom arbete för varje individ.
 • Jag söker inte hjälp specifika dagar i veckan eller ett specifikt antal dagar. Det gör vi upp tillsammans och reglerar med antalet medryttare.

Hästarna

Percy : Vill sättas igång och ridas, har föl vid sidan. Föl beräknat till juni 2018. Ledarstoet som älskar att jobba. Pigg och känslig, men ändå cool för det man möter i trafik och skogen. Enklaste hästen att få i tölt/foxtrot.

Bunny: Vill sättas igång och ridas, har föl vid sidan. Fölar förhoppningsvis i juli 2018. Pigg, går fram som en traktor i terrängen. Lite flockbunden, vilket blir bättre ju mer hon jobbas.

Pepper: Vill sättas igång. Pepper läser människor extremt väl och kan utnyttja det för att ha lite kul själv. Pigg ibland och väldigt lugn ibland, cool på det mesta. Han är inte hästen jag låter vem som hålla på med.

Honey: Så lite riden att jag räknar hennes oinriden. Främst jobba som tvååringarna ev. lite ridning innan fölning i maj.

Iris & Whizzy: Tvååringar. Tömkörning, gå som handhäst, promenera i skogen, möta “farliga” saker, vänjas vid sadel, löshoppa och insittning. De vill vara med överallt, hela tiden.

Fölen kommer innan flytt till nya ägare ledas, verkas, bindas upp och lastas – förutom kel och gos.

Calinka är pensionär och skrittar gärna ut – med eller utan handhäst. Kan tömköras och vara med som stöd åt övriga. En tant med mycket idéer. Kul om man uppskattar det, men inte alls annars.

Alla är typiska Rockys – cool för saker de möter i omgivningen men känsliga för ryttarens hjälper.

4 replies
 1. Christina karlsson
  Christina karlsson says:

  Hej har två barnbarn på 11-13 år som gärna bli medryttare dom har ridigt i 6 år och rider på ridskola jag kommer alltid att vara med i stallet Med vänlig hälsning, christina

  Reply
  • Ingrid Amadori
   Ingrid Amadori says:

   Hej!
   Tack för intresset gällande medryttare. Jag har nyligen fått till det med ett par medryttare, vilket jag tror är lagom antal så just nu ser jag inget behov av ytterligare hjälp. Mvh /Ingrid

   Reply
 2. Nellie
  Nellie says:

  Hej , vet att det är 2022 nu men om du skulle behöva medryttare finns jag hör jag har ridit sedan 2018 på ridskola. Min farmor och farfar bor i ullekallv så känner till området ganska bra 😁

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.