Oplanerad träning

Percy var fortfarande svullen under magen igår, onsdag. (Se bild) Därför bestämde jag mig för att promenera henne istället för att rida medan Maria red Calinka. När vi kommit iväg kom Maria på att vi kunde prova att ha Percy som handhäst. Plötsligt visade det sig att jag var på promenad utan en enda häst att hålla i. Percy och Calinka skötte sig bra och de testade till och med att trav ett par korta bitar. Duktiga tjejer!

Idag tog jag, Pepper och Mika en promenad. När vi var som längst hemifrån bröajde det så klart att regna bra. Nåja – något annat har väll inte varit att vänta med den senaste tidens regn. Jag pratade även med veterinären som tror att Percys svullnad är en reaktion på insekter eller knott så hon ska få flugmedel. Idag hade svullnaden gått ner och med tanke på det konstanta regnandet och varningen på flugmedelsflaskan avvaktade jag med applicering av vätskan.

Percy was still swollen under the belly yesterday (Pic). Therefore I decided to walk her instead of ride her while Maria rode Calinka. Along the road Maria came up with the idea that we tried to control Percy while riding Calinka. Suddenly I was just walking along without any horse at all. Percy and Calinka behaved well and they even tried to trot a short distance. Good girls!
Today Pepper, Mika and I took a walk. Farthest away from home the rain started. Well, I guess nothing else was expected as the weather has been like this for a while now. I also spoke with the vet about Percy’s belly. He believed that it was a reaction on the insects so she is getting as much protection from that as possible. First thing is a spot on product on recipe. But I didn’t applied that today with all rain and as the warning told not to bath the horse before 12 hours after application of the product.
2 replies
  1. Ingrid
    Ingrid says:

    Ja, ja, regnrocken reflekterade ju inte i alla fall. 🙂 Hoppas det går bra idag! (Och att jag kan ta lite skarpare och snyggare bilder på det hela någon gång – vädret var ju ite regntrist och ingen bild blev riktigt skarp när jag småsprang baklänges..)

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.