Ridna MountainhästarIgår fick Calinka komma ut och jobba – rejält. Det fanns rejält behova av att få galopper så tempot blev högt och i traven visade hon vilken ras hon tillhör. En jättehärlig tur som piggade upp mig!

Idag var jag allmänt omotiverad och mentalt frånvarande. Percy visade att hon kunde blåsa upp sig så när jag skulle sitta upp åkte sadeln runt. Percy såg mest frågande ut och efter omsadling satt jag upp. Vi red runt i ett bete idag och Percy hade kul. Plötsligt orkar hon lite mer och vi “gaitade” på; taka-taka-taka. Dessutom fick hon mig att vakna upp, hon fick mig att fokusera på henne. Jag satt av med ett leende på läpparna.

Pepper hade kommit fram till grinden så jag slängde på honom utrustningen. Vid ridbanan satt jag upp och så testade vi dressyr. Jobbigt sa Pepper och när jag bad om mer än skritt så blev det trav. Han hamnar lätt där när han mjukat upp sig lite. Styrkan saknas nog lite – han hade svårt att hålla trav genom hörnen. Som avslut skrittade vi runt husen. Tröttheten hade försvunnit och det kändes bara så bra!

Yesterday Calinka got to work. She really needed to canter and we did it fast. while trotting she showed what breed she belongs to. A really nice ride that cheered me up!

Today I was unmotivated and mentally a bit of. Percy showed me that she knew how to get big and then thin out quickly so the saddle turned around while I tried to get aboard. After redoing the saddle I got on her again and we got away. We rode around a pasture and Percy enjoyed it. She has a little better stamina and gaited along – taka-taka-taka. She also got me to wake up, made me focus. I got of her with a smile on my face.

Pepper had came up to the gait so I brought him in and tacked him up. I got in the saddle at the arena and then we did some dressage. It is hard said Pepper when I asked for more than walk and got into a trot. He easily gets there when he has soften up with dressage. I think the main problem is that he lacks the strength – he even had a hard time continue trotting in the corners. For finally I fetched the lead rope with from a table and then we walk around the houses. While getting of Pepper I want tired any more and everything felt good!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.