Veckouppdatering

Så är veckan i full fart igen då…
Tack och lov såg Calinka mycket bättre ut i bena på måndagen och vi skrittade en liten vända med Mika i kraftig blåst för att försöka hjälpa eventuell träningsvärk. Övriga hästar njöt av att stå inne medan det ven utanför och så tränade vi lite på “yoga”, en trickövning där hästen tar en godis under bakbenet samtidigt som benet lyfts upp. Kul tyckte de alla!
Tisdagen bjöd på bättre väder och många hästar som behövde motioneras. Det blev tömkörning för hela bunten utom Bunny. Hon fick prova på yoga tricket igen – och se, hon lyckades utföra det helt och hållet! En knapp halvtimme var blev perfekt. Pepper började äntligen jobba riktigt fint en kort stund – sedan tog det stop. Jag tror allt mer på en sträckning i hans fall. Percy jobbade fint på bettlöst men tyckte jag hade orimliga krav när jag började försöka få till en sluta. Men mycket vilja finns det, bäst att sluta i tid så hon inte tröttnar. Calinka jobbade på lite försiktigt för att få bort lite träningsvärk och kom igenom skapligt. En bra kväll på det hela taget.

Idag var Maria ute och red Percy som blev jätteglöad över att få komma ut.

And the week is of again…
Thankfully Calinkas legs looked much better at Monday and we walked a short trip with Mika in the wind to help with her muscle soreness. The other enjoyed to stay in doors while it was blowing outdoors. I tried to teach them a trick “yoga2 – when the horse gets a treat while holding up its hind leg and bending its neck to grab it under the leg. Fun!

We had some snow and it stayed a couple of days in the darkest corners.

Tuesday came with better weather and a lot of horses that needed work. I long reined them all except Bunny. She tried the yoga trick again – and managed to do it properly! About half an hour work for all the others was perfect. Pepper worked really nice a short time – and then didnät have the power any more. That made me believe even more in some kind of muscle soreness/accident. Percy worked nicely in the bitless bridle but didn’t really like that I started to want her to to haunches in. She has a lot of go, but better to stop before she gets bored. Calinka worked lightly to help with the muscle soreness and that went ok. A good evening.

Today Maria brought Percy out for a trail ride so Percy got very happy.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.