Fälltid

Man vet att det är fälltider när man kommer hem och under ett antal klädlager fortfarande hittar hundratals hästhår – även innanför underkläderna. Underbart…
Idag blev vi äntligen nästan färdiga med sjuk/fölhagen som vi jobbat på ett tag. Bara några små detaljer som kan förbättras. Tyvärr gjorde det att jag inte hann med hästarna eftersom jag måste vara hantlangare och barnvakt hela tiden i stallet. Eller, jo borsta hann vi ju göra…
Igår var Maria och Björn ute med Calinka och Percy. På hemväg började Percy betee sig väldigt konstigt, ville vända iväg bortåt igen och började nästan stegra. Maria hittade ett litet sår vid hemkomst, idag såg jag att hon hade ett sår på varje sida av armbågarna – jag gissar att sadelgjorden har skavt henne. Det har inte hänt förut, men vi får tydligen vara noggrannare vid sadling i framtiden. Skönt i alla fall att få en trolig förklaring på varför hästen helt ändrade sig mot hur hon brukar vara. Och en påminnelse om hur små saker som kan påverka så mycket.
You know that it is shedding times when you get home and under a lot of clothes still find hundreds of horse hair – even inside your underwear. Wonderful..
Today we finally neraly got ready with the restriction/foaling pasture that we have been working with for some time. Now there only is a couple of small details that can be made better. Unfortunatly that didn’t give me anytime to work the horses as I had to babysit our son and lend my husband a hand. Or, we got some time to brush the horses.
Yesterday Maria and Björn trail rode Calinka and Percy. On the way home Percy started to act very strange, wanted to go away and nearly started to rear. Back home Maria found a small wound, today I found one on each side of the elbow. I guess the girth has soared her. It haven’t happened before, but apparently we have to be more careful in the future while tacking up. Anyway, good to get a possible reason to her very strange behavior that was far from her usual one. And a reminder how such a small thing can influence the horse.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.