Intressant med utomståendes observationer

Idag hade jag besök i stallet av en duktig islandshästryttare. Han jobbade lite med Pepper och fick just jobba; Pepper testade mer än han gjort mot mig, men å andra sidan var nog kraven större än vad jag ställde i början. Men, det var inga orimliga krav, att jag inte bad om så mycket i början berodde nog mer på att Pepper då var ny på stället.  Det  var kul att se någon annan jobba honom, men vad jag blir frusterade just när Pepper inte uppför sig som han borde. (Jag vill gå dit och säga åt hästen: “Skärp dig”).  Nåja, kul att höra någon annans tankar om hästen och att en hel del sammanfaller med min uppfattning om Pepper. Däremot insåg jag hur mycket mer jag behöver jobba på att flytta särskilt bogarna,  eftersom han tycker det är så jobbigt från både marken och ryggen. Så nu har vi nya saker att ta tag i. Kul också att han tyckte att Pepper har bra grundgångarter, något som jag också har tyckte.
Vi passade även på att ta en kort uteritt med Percy och Calinka så att han fick prova även Percy. Han konstaterade, precis som jag att den hästen ju har väldigt mycket tölt…
Today I had a person that has worked a lot with Icelandic horses for visit. He worked a bit with Pepper, and had to work; Pepper tried to see who was the boss. Pepper was worse than he had ever been with me, but he was asked more directly than what I have done. But it was no strange or difficult requests. That I never have asked that much that fast was more about him being new in the stable and country. It was nice to see someone else work Pepper, but also a bit frustrating when Pepper didn’t behaved. (I wanted to go and tell Pepper to behave.) Anyway, it was interesting to hear some one else thoughts about him, and most of it is what I think myself. I also understood how much more I need to work on moving Peppers shoulders as he finds that hard both from the ground and the back. Now we got new things to work with. He also thought that Pepper had nice gaits, walk, trot and canter, and I agree.

We also took a short  trail ride with Percy and Calinka so he could try Percy. He concluded, as I have, that Percy have a lot of gait in her…
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.