Mi prendo in giro

Idag blev det mer fix i stallet – dörren till sjukboxen gick inte att öppna eftersom det var is utanför bland annat… Men, det blev även dags för jobb med Pepper. Han ville inte att jag skulle borsta halsen, men massage och borstning av resten av kroppen gick bra, liksom om jag gick in för att kratsa hovarna. Jag börjar tro att han läser mig så väl att han känner att jag undrar hur han kommer att bete mig – jag har märkt hur han några gånger “har glömt sig” och först kommit fram för att snabbt ändra sig, troligen när han känner att jag funderar. Idag var det samma sak, och massage på nacken (när han var uppbunden) var skönt. Han ville gärna komma ut kände jag. På vägen märkte jag hur mycket mindre han ifrågasätter mig än med ny människa förra helgen. Så, vi jobbade igenom från marken och så satt jag upp. Han var pigg först, men sedan gick det blev ett bra dressyrpass. Men oj så stelt att försöka flytta bogar. Som avslut gick vi några minuter längs med vägen bortåt vilket jag tror att han gillade. Och väl i stallet var det inga problem att mysa med huvudet. Det enda var att han börjat nafsa igen – det har han inte gjort på ett bra tag.  Jag börjar tro att någon roar sig med sin matte…Han är väldigt speciel den hästen; han kommer nog att ge mig gråa hår, förvirra mig, vara en underbar lärare, läsa mina tankar och vara en dröm, skulle jag tro. Nåja, vi hade väldigt kul och mysigt idag.
Nanette och Björn var ute och jobbade lite med övriga hästar, Calinka i dressyr och de andra från marken.
Today I worked some more in the stable  – the door to the outdoor stall couldn’t be opened as it was ice outside for example… But I also got time to work Pepper. He didn’t want me to brush his neck, but massage and grooming of the rest of the body was ok, as well as picking the feet. I start to think that he reads me very well and as I wonder how he is going to react he notice that – I have noticed how he a couple of times have “forgotten” and first come up and then suddenly change. Today was the same, but he really liked some massage on the neck (tied up). He really wanted to do something. While working from the ground I noticed how much easier he is for me than with new people (as last week). After that I got on his back. He had some energy, but we got some nice dressage work. But his shoulders are very stiff. At the end we walked away for some minutes so he could see something else than the arena, I think he really likes that as well. Back in the stable there was now problems to cuddle with his head. I think someone is joking with his owner… That horse is something very special, he is going to puzzle me, get me mad, be a wonderful teacher, read my thoughts and be a dream, I think. And today we had a great day.
Nanette and Björn came by and did some dressage with Calinka and worked the other to a bit from the ground.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.