Veterinärbesök – ultraljud

Teas new fly mask
Idag kom “min” veterinär Knut ut för att ultraljuda stona. Båda är dräktiga! (Precis som vi trodde). Pepper, Calinka och Percy fick även en vaccination. Tyvärr tyckte veterinären att Emblas ben var sämre än jag trodde och tekommenderar att hon står på inne så mycket som möjligt för att förbättra det. Så, det blev extra jobb med att se till att sjukhusen fungerar och att fixa lite hö till Percy. Imorgon får vi åka och hämta ett lite större lass.
Isac red en ovanligt lång tur på Calinka och travade ett par steg av misstag när Calinka ville springa ifrån alla insekter.
För ett par dagar sedan hittade jag flugmasker för föl på utförsäljning så jag skickade efter ett par. De är något mindre och även Embla kunde ha en. Dagens modetips är annars kardborrar – de flesta hästar var dekorerade med dem.

Vet visit – ultrasound

Tea got an extra mom in Calinka.

Today came “my” vet Knut to ultrasound Bunny and Percy. Both are pregnant! ( As we thought). Pepper, Percy and Calinka got their yearly vaccination. Sadly the vet recommended that Embla should get restricted turn out time as one of her legs isn’t perfectly straight. So we got some extra work to  to prepare the outdoor stall and to get some hay. Well, we have to get more tomorrow but got enough for today.

Isac rode an unusually long trip at Calinka and trotted a couple of steps as she wanted to escape all insects.
A couple of days ago I found foal fly bonnets for sale and orders them. They fit better and even Embla could get one. The beauty tip of the day is otherwise thistles – most horses had decorated themselves with at least a couple.

 

The thistle beauty style – Pepper started it already this winter…
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.