Ridning – äntligen!

Vissa stunder undrar jag om det är värt allt slit med hästarna, all tid, jobb och pengar.  Tur att det då finns dagar när man blir lycklig bara av att se hästarna i hagen, hur de ser lika nöjda ut och söker mitt sällskap. Det hela toppas av att hästen långt bort i hagen kommer i galopp!
This year.

Last year, same place, same horse, same day…

Igår blev det en uteritt på Calinka i sällskap med Sylvia och ryttare hos henne. För ovanlighetens skull tyckte de att vi travade för långsamt – jag är så van att bromsa Calinka så andra hinner med att jag blev förvånad när de bad mig öka… Innan vi mötte Sylvia han jag sitta och filosofera med min häst. Vad jag har saknat det! Jag insåg att det är ett sätt för mig att tänka igenom och reflektera över saker. Mycket brukar lösa sig bara genom det.

Idag hann jag ut med Bunny en vända – precis ett år efter att vi gjorde samma tur innan vi åkte till Italien. I år stannar vi hemma, men jag lyckades få bild från samma plats som då. Bara en viss skillnad i väderlek.
Dessutom han jag tömköra Pepper. Det märks att han har för mycket energi, han fokuserade dåligt på mig när det blåste. Hoppas vi kan börja jobba lite mer regelbundet framöver. I alla fall lyckades jag till slut få till ett bra pass. Kul! Dessutom stretchade jag Pepper efteråt. Vissa saker har tycker han är jobbigt, medan annat som jag aldrig fått Calinka till fungerar utan problem. De har väll olika “problemområden” skulle jag tro. Mysigt att bli ompysslad tyckte han oavsett.

Horseback time – finally!

Some times I wonder if it is worth all the work with the horses, all time and money. Then there are days when i get happy only by looking at the horses in the pasture, notice how they get equally happy to see me and to top in all the horse far away come cantering!
Yesterday Calinka and  I got on a trail ride with Sylvia and her friends. Nice with people that can get their horses to trott – we are so used to slow down and this time they wanted us to speed up. Before we meet Sylvia I got some time to think while riding my horse. I have missed that! I realized that it is really good for me and that it often makes me come up with solutions to things that bothers me at the moment.

Today I had time to bring Bunny out for a while – exactly one year since we did the same tour, the day before we went to Italy. This year on the other hand is going to be Christmas at home. I got a picture then and one today – only the weather differs.

I also long reined Pepper. He had all to much energy and had trouble to concentrate in the wind. I hope to work him more regular in the future. Anyway, it got better and better and. Fun! I stretched Pepper afterwards. He found some things a little hard, but others that Calinka alway
s had found troublesome don’t bother him a bit. I guess they have different “problem areas”. Still, he really liked the attention.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.