En vecka inte helt som jag tänkt

Veckans första tre dagar hann jag egentligen bara upp och säga hej på hästarna och fixa mat och vatten. Mycket mer blir det inte om man har omkring en timme på sig att åka fram och tillbaka när man kommit hem från jobbet, har en bebis med sig och behöver vara hemma snabbt för att få mat i familjen.
Torsdagen hade jag däremot sett ut som min “jobba med hästar dag”. Men, så var Isac hemma från dagis och där gick den planen. Som tur var var han frisk nog att följa med till stallet och han gillade verkligen att vara ute i skogen med Calinka. Dessutom hann vi leka lite med Pepper och fota honom lite när han sprang runt.
Fredag var Björns dag och äntigen fick Calinka lite mera motion. Perfekt! Lördagen var trevlig, men kom att bli ett besök av Sylvia och koll av hovar och tips på hur jag kan göra med Peppers hålvägg. Dessutom blåste det massor, även om jag lyckades tömköra Pepper lite.
Så var det söndag, kanske kunde det bli lite mera gjort idag? Calinka och jag skulle ta en härlig utetur och sedan kanske en vända med Pepper… Om nu inte Calinka vissat sig ha trampat in en rejäl “spik” i hoven. Turligt nog fick jag ut den, men frågan är hur det kommer att utveckla sig. Pepper och jag kom i alla fall ut på en härlig uteritt – den längsta jag någonsin gjort på honom! Det gick perfekt, förutom att han påstod att grusvägarna var lite väl hårda att gå på. Stackars Percy, Tea och Bunny fick däremot inte mycket uppmärksamhet idag heller.

A week, not really as I had preferred it.

The first three days of the week was mostly looking after the horses, fixing food and water. If you come home from work and the family needs to eat about an hour later and you have to bring a baby to the stable, that is pretty much what I manage to do with that time-frame.
Thursday was planned to be my “work the horses day”, but then Isac was not fit to be in kindergarten. Luckily he had no problem to join me and really enjoyed riding Calinka. We also got time to play with Pepper and make some photos of him running in the pasture.
Friday Björn cared for the horses and finally Calinka got to do something more than walking around with a kid. Perfect! Saturday arrived and was nice, but as Sylvia visited and I got tips for Peppers front feet I didn’t get much time to work the horse. I long reined Pepper but it was so windy that he had problems to concentrate.
Finally Sunday, no wind and a day to get more things done. Calinka and I should have a nice trail ride, and perhaps one with Pepper as well… If Calinka hadn’t came inside with a big “nail” in her hoof. Luckily I got rid of it, but I don’t know how it is going to proceed. Anyway, Pepper and I got a nice trail ride – the longest I have been on with him ever. He behaved perfectly, even if he thought the roads were a little bit to hard. Still, poor Bunny, Tea and Percy didn’t get much attention.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.