Falsterbo uppladdning – träning

Uppladdningen träningsmässigt inför Falsterbo har inte varit särskilt lyckad. Jag tror inte att någon någonsin kommit med en så otränad häst… Percy och jag har aldrig varit iväg någonstans tillsammans som innebär transport. Förvisso deltog vi i TREC träning och Pink Ride förra året och har miljötränad under Riddarspelen på Ekenäs samt under julmarknaderna, men det är också vad vi gjort… Tanken var nog att rida en lektion eller ett par, men eftersom Percy blev halt oväntat ett par gånger precis när hon började vara i form för att det skulle vara någon idé att uppsöka tränare har det ine hunnit med och nu känns det för sent.

Som sista veckan jobb har jag inte velat lägga till och ändra massor – jag tror att det viktigaste är att vi litar på varandra och att det finns lite kondition så det är vad vi gjort. Det har inneburit ett par helt underbara kvällar med Percy, första kvällen hade det nyligen regnat, luften var underbar och dimman låg här och var i det vackra landskapet. Kvällen därpå började det regna och en regnade uppenbarade sig. Dessutom har vi haft kul och galopperat glatt, sett många vilda djur (inklusive en baby älg) och bara njutit!
Så, att vi åker beror på det jag sett av Percys temperament – hon har hittills inte reagerat på folksamlingar och konstiga saker i sin omgivning och är generellt lugn. Nu har hon så klart slutat tölta sista veckan, men annars är hon väldigt töltsäker. Dessutom sätter jag mina mål efter detta: om Percy är kontrollerbar och vi tar oss igenom det hela i någon form av gångart så  kan jag inte önska mer. Skulle vi pricka tölten perfekt är det en bonus och några tävlingsresultat – det vågar jag inte ens drömma om.
Våra härliga kvällar har oavsett vart till nytta på en punkt – de har fått mig att slappna av och släppt lite på nerverna inför detta galna upptåg!

Falsterbo – getting in shape

Getting in shape to Falsterbo hasn’t been easy. I don’t think anyone ever has come this unprepared… Percy and I have never been away from home together. We participated in a TREC training last year and The Pink Ride and she has been around at the Jousting games at Ekenäs and the Christmas Market but that is also about that. The plan was to take some lessons but as Percy got lame when she started to get in shape there was no idea to take lessons before that and now is to late.

With our preparations I didn’t want to add a lot last week but has only continued to work on her fitness. It has been some wonderful summer evenings. The first evening it had been raining and the air was very fresh and the fog started to come. The other evening we got a rainbow and other nights there have been wild animals (including a baby elk) and fun cantering!

With those preparations the only reason to go away is Percy’s temperament – so far she hasn’t reacted at all to gatherings with people and horses. Of course she has started to loose her gait this last week, but normally she is very gaited. I also adjusted my goals to this: If Percy is controllable and do some kind of gait I can’t wish for more. If she would do a perfect Rocky Mountain gait that is a bonus and when it comes to the competition I don’t even dream about a ribbon.

Those evening has anyway served one purpose – to get me relaxed and loose the tension that this adventure is putting on me.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.