När det blir alldeles rätt

För ett par veckor sedan hörde Sylvia av sig och undrade om hon kunde få låna Tea eftersom hon skulle iväg med en av sina hästar en heldag och den andra skulle bli själv. Tea gick där i somras så hon känner ju de två så självklart kunde hon vara där några dagar. 
Sylvia promenerade upp Tea en kväll och efter bara några dagar insåg jag att Tea nog borde stanna kvar. Sylvia har alltid haft ett gott öga till Tea och sagt att hon är så mysig. Det blev snabbt tydligt och minskade inte när hon började jobba henne lite. Så, Tea stannar där ett tag framöver. Vi hade innan pratat om att hon skulle ha Bunny hos sig, men det är klart Tea hon känner extra för.
Det är säkert  roligare för Tea att få full uppmärksamhet av någon som verkligen fallit för henne än att vara en i mängden i min flock, även om det säkert inte heller är så illa. Och det viktigaste är att mina hästar har det bra!
Sylvia är (minst) lika kompetent som jag på att få henne certifierad så det ser jag inte som ett probelm. Däremot är Tea väldigt grön och vinglig så vi får se om hon kommer att hinna bygga upp sig så mycket som krävs innan hon fyller tre år.
Så, det börjar bli tomt hemma när tre flyttat på ett par månader, men det känns bra att veta att Tea har det bra! Och inte är hon långt borta heller.

When it turns out right

A couple of weeks ago Sylvia wondered if she could borrow Tea when her horse went to the vet and the other would be alone during the day. Tea was there this summer so she already knew both horses. Of course she could borrow Tea.

Sylvia walked Tea to her place late an evening and shortly afterwards I realized that Tea should stay. Sylvia has always liked Tea and when she started to work her a little she was even more hooked. So, Tea stays a little longer. We had talked about her borrowing Bunny before this, but obviously it is Tea that should be there.

I think that it s more fun for Tea to be cared for exclusively than to be one in my herd (even if I don’t think that is bad either). And what I care about most is that it is good for my horses!

I don’t need to worry about the certification either. Sylvia is (at least) as competent as I am to deal with that part. Still, Tea is very green so we aren’t sure that we are going to make it before she turns three.

It starts to get empty at home (three horses has left in a couple of months) but I have a good feeling about Tea! And she isn’t far away.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.