Ungdomar och pensionären

Så var det äntligen dagsljus när jag var i stallet. Igår arbetade vi på gården hela dagen, så det blev till att ta hand om hästarna i mörkert då med. Whizzy och Iris fick äntligen ett nytt tömkörningspass. Tydligen fanns det flera monster ut för de tittade väldigt ibörjan och verkade ha glömt allt… Nåja, efter ett tag så kom de igång och började röra sig framåt, men var ovanligt mycket på tårna. Och när de var lugnare ville de bara testa om de verkligen måste lyda. Oavsett när så kändes ingen av dem så stabil att jag ville ta fram kameran och fota, så det får bli en annan gång. Båda blev nog trötta i huvudet, även om det nog var femton minuters jobb för var och en av dem. Inte lätt att vara liten…

 

Efter det var tanken att ta Calinka på en skrittur. Så fort jag satt upp var hon sur och jag tror det var första gången hon överhuvudtaget inte ville gå framåt. Så, vi kom sådär två meter. Sedan satt jag en stund och myste på hennes rygg och kollade på Pepper och Bunny i hagen bredvid. Jag tror Calinka tyckte det var väl hårt ute nu när hon är barfota och som pensionär får hon faktiskt välja. Visst hade jag kunnat vara tuffare på henne, men varför det? Tanken var en lugn aoch avslappnande tur som vi båda skulle njuta av. Så här motvillig har hon aldrig varit tidigare, men hon kändes inte sjuk, bara inte på humör.

 

Eftersom det inte blev några roliga bilder, får det bli några gamla som jag verkar ha glömt att visa här på bloggen.

The youngsters and the old one

So, I finally had some day light when I worked the horses. Yesterday we worked at the farm all day so I got to see my horses in the dark. Iris and Whizzy finally got a new long rein session. Apparently there was a lot of monsters out and they both seemed to have forgotten everything about long reins… Well, after some time the started to remember but still looked out very much for everything. And when relaxed they tried to see if they really had to obey. There was no time when they felt stabil enough to bring the camera. But I guess both got tired of thinking so much. Even if they only worked about 15 minutes each. It is not easy to be young…

After that I planned to ride Calinka bareback in walk. But, as soon as I got on her back she got angry. I think it was the first time that she didn’t want to move forward. So, we got about two meters. I could have been harder on her, but as she is retired I am not. If she isn’t in the mood that’s her right. She is other days. I think she disliked the hard ground now that she don’t have shoes any more. So I sat hon her back and watched Bunny and Pepper in the pasture beside us. As Calinka hasn’t been this reluctant any time before she didn’t need to do any more but she didn’t feel sick, just not in the mood.

As I didn’t get any nice pictures, I found some old ones instead.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.