Fler Rockies i Sverige

Det blir bara flera Rockys i Sverige. I onsdags kom det ytterligare två Rockys. Det ena är gulbruna Zara på fyra år som är betäckt med AMH Shades of Gray en musblack hingst. Den andra är treåriga brunblacken MVM Peppermint Patty. Båda köptes ifrån Tyskland av samma ägare i Sverige. De har dessutom  stammar som vi inte saknat i Sverige och liksom den blacka färgen. MVM Peppermint Pattys far är Spanish Sundown som är ursprunget till nästan alla blacka hästar i rasen (och som jag träffade när jag var i USA 2011). Som avelsintresserad tycker jag förstås detta är extra roligt med ett betäckt sto och nya stammar!

There is only getting more and more Rockies in Sweden. Last Wednesday two more arrives. The buckskin four year old Zara that was breed to AMH Shades of Gray before departure and three year old bay dun MVM Peppermint Patty. They both have the same owner and came from Germany. There pedigrees is also diverse from what existed in Sweden before.  MVM Peppermint Patty’s father is Spanish Sundown that is behind nearly all dun horses in the breed (and that I meet when I were in USA in 2011). As a breeder I find that extra fun!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.