Träckprov, promenad, avvänjning och utfodring

Idag blev det äntligen gjort – träckprov. Jag skulle ha ordnat med det i våras, emn det visade sig inte helt enkelt att få till prov från fyra hästar samtidigt en dag som det gick att posta. Särskilt inte när man var höggravid och jobbade heltid. Men, nu är det postat, ska bli intressant att se resultatet. (De avmaskades istället ändå).
I övrigt bestämde jag att det var dags att börja utfodra lite i hagen så de fick en mindre mängd hösilage i hagen, ännu finns en hel del gräs kvar, men det är bra om de får börja vänja in sig så att övergången inte blir så snabb.

Medan jag fixade med träckproven och hösilaget lät jag separera på Tea och bunny i olika hagar. Tidigare har de bara varit i olika boxar inomhus. Det gick bra, Tea sprang ett par varvoch hängde lite vid grinden, men åt efter ett tag med de andra i flocken. Bunny tog det ännu lugnare. Egentligen hade jag tänkt vänta med avvänjningen, men kasnke att jag börjar dela dem varannan dag snart – då slipper jag ha en ensam häst de gångerna. Just nu är ju antingen Pepper eller Calinka själv och även om de tar det bra trivs de bäst med sällskap. När Tea är avvand kommer det att lösa problemet.
Motionsmässigt då? Promenad med Bunny och Calinka (och barnvagn och Mika) och promenad med Pepper.  Pepper har blivit riktigt trevlig att promenera med och jag känner mig ofta väldigt lugn och harmonisk när jag är ute med honom. Bäst att hålla sig på vägarna nu – älgjakten började idag.

Walk, weaning and feeding

Today I finally got it done – poop test for worms. I should have done that in the Spring, but it turned out to be hard to get a sample form all horses a day when I could put it in the mail. Especially when pregnant and working full time. It is going to be interesting to get the results (And the horses was wormed anyway in the Spring instead).
I also decided to start feed some hay to get them some time to adapt to the new food. There is still grass  to eat, but a slow change in feed is best.
While I collected the poop test and brought hay I put Tea in one pasture and Bunny in the other (both together with other horses). They have only been separated indoors, but it worked out fine outside as well. Tea whined a little and run a couple of laps, but soon started to eat hay. Bunny was even calmer. I had planed to wait longer to separate them, but until I do that I will have one horse alone every day (Pepper or Calinka). Both do fine alone, but prefers company.
Exercise? I took Bunny and Calinka for a walk (with the stroller and Mika) and the another walk with Pepper. Pepper is really nice to walk with most day and I often become very harmonious when I do. But for now on we keep us at the roads – the moos hunt started today.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.