Alla hästar jobbade

Notice Peppers tongue…
Efter att ha tagit ledigt från stallet ett par dagar blev det åter en massa jobb. Bunny fick komma ut en vända med Percy på släp. Jag kom på mig själv med att sitta och tänka på allt möjligt och insåg att jag trots sitationen vart väldigt avslappnad. Lite trav blev det också och de skötte sig utmärkt.
“After running you have to catch some breath”
Pepper stod näst på tur och för första gången fick jag honom att verkligen ta i när vi lekte. Han utnyttjade hela hagen och började visa alla möjliga hopp hit och dit. Så, förhoppningsvis blev han av med lite energi vilket han så väl behöver. Sjävklart blev han uppe i varv och det var väldigt nyttigt att skritta tillbaka och ta en omväg kring ett staket som behövde fixas lite med. 
Tea var nästa häst och hon fick följa med på en kontroll av staketet. Plötsligt stog lillan på bakbenen! Det hände en gång till, men då var jag lite mer förbredd och kunde säga till henne. Det är första gången hon jag ens ser henne göra något sådant, men så klart var det i dålig terräng. Troligen för att hon ville leka. Calinka var sist ut och fick ett kortare dressyrpass för att mjuka upp stela muskler. Det behövdes.
Apparently it is muddy and apparently Pepper trained his sliding stops…

All horses worked

After a couple of days away from the stable I worked all of them. Bunny got out for a ride at the roads around the castle, ponying Percy. I noticed that I was thinking of a lot of things, beeing very relaxed as those to mare behaved well. We even trotted a bit and Bunny really responded well when I asked her to slowdown or stop.
Playing with Bunny some days ago.
Pepper was next in line and we played in the pasture. For the first time I really got him to “give it all”, he used all the pasture, cantering and bucking. Hopefully he got rid of some energy, he really needs that. As he got so worked up it was very good to walk slowly back, passing by a fence that needed a small repair. 
Tea was next and we walked around the fences to see that they were ok. Suddenly she rared! It happened one more time and then I was more prepared and could tell her that I didn’t like that. It is the first time that I even see her doing something like that and of course we were in a bad terrain where I had difficulties to watch her and where I walked at the same time. Probably she only wanted to play. Calinka was my final horse and we did some dressage to loose up some stiff muscles.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.