Falsterbo

För länge sedan blev jag tillfrågad om jag ville delata med någon häst på Falsterbo Horseshow för att visa upp rasen. Efter mycket tänkande och tränande kom vi fram till att Pepper inte riktigt var redo – han blir lätt spänd i nya miljör. Och blir han det minsta spänd (tex för att han är glad) töltar han inte just nu… Om man då ska visa tölt blir det svårt och varken jag eller Frida kände till slut att vi skulle hinna träna honom tillräckligt väl för att klara Falsterbo.
Men, så kastade Percy bara dagarna innan det behövdes ett slutgiltigt svar för anmälan. Så, jag anmälde henne och mig. Percy har alltid varit svår att få i andra gångarter än tölt och bryr sig inte det minsta om Riddarspel eler andra arrangemang jag utsatt henne för. Så, det har blivit hårdträning av Percy för att få upp ork och styrka. Dessutom en massa andra små bekymmer som hur man löser resan och utrustning till Percy och mig. Vi får se hur väl vi lyckats – det är ännu (som tur är) någon månad kvar.
Vad vi ska göra? Dels en tävling för töltande hästar (den andra i Sverige öppen för andra raser än islänningar) , dels en uppvisning och dels en clinic. Fortafarnde har vi mycket kvar att förbereda!
Long ago I was asked if I wanted to bring a horse at Falsterbo Horseshow to show the breed. That is a very big show in Sweden. After some thinking and working we realized that we didn’t have enough time to prepare Pepper. He easily gets a little tense in a new environment. When tense – even because he is so happy to be at adventures he looses his gait right now. (Probably a side effect of working him in trot and canter as well). If the main reason is to show gait it is not that easy and Both Frida and I felt that we didn’t have enough time to train him to be out at different event.
But, Percy lost her foal only days before I needed to give a final answer. So, I put her and my name in there as she always has been hard to get to do anything else than gait and don’t act up easily. But, instead we have been working to get in shape. And of course we got a lot of other small problems – what to wear and how do the trip? We’ll see how that worked out in a month…
What we are going to do? There is one competition for gaited horses (second one in Sweden open for other breeds than Icelandics), a show and a clinic. Still we have a lot of things to prepare!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.